Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je vidět, že v této společnosti je ještě dost ideologických horlivců, kteří potřebují 23 let po "sametu" bojovat proti komunismu. Za bolševika buďto ještě nežili (autorka textu), nebo drželi hubu a krok (Kindl, Valenta). Držením huby a kroku mám na mysli členství v bolševickém pionýru nebo SSM.

Máme tady různé bývalé pionýry a svazáky, kteří mají potřebu se dnes vymezovat proti něčemu, z čeho nebezpečí nehrozí. Je to podobné, jako když ještě 23 let po konci války nás bolševici strašili nebezpečím nacismu a pořád potřebovali proti nacismu bojovat - peticemi a socialistickými závazky. Vydrželo jim to 40 let, takže pokud naši novodobí bojovníci půjdou v jejich šlépějích, tak nás naši Kindlové a Valentové nás budou svými peticemi a bojem proti komunistům oblbovat ještě dalších 17 let.

Petice už naši politicky uvědomělí studenti sepsali. Teď jim ještě chybí kapitalistické závazky a brigády kapitalistické práce.

Já jsem si svůj boj proti bolševikům "odbojoval" před sametem. Tehdy byli nebezpení a mě za to hrozil vyhazov z práce. Teď už nemám potřebu bojovat proti něčemu, co nehrozí. Na to tady máme jiné "hrdiny".

1 2
možnosti
Foto

No vidíte, vám hrozil vyhazov z práce a já jsem nesměl studovat VŠ, což doháním nyní. Pane, než začnete někoho napadat, měl byste si být jist, že máte pravdu. Jinak se totiž nejedná o nic jiného, než sprosté osočování. A na závěr: se zlem se musí bojovat neustále. Pokud jste podlehl dojmu, že je vyhráno, tak není. Zlo se jen stáhlo a využije každé příležitosti, aby se vrátilo. Ale vy zkrátka nemáte potřebu...

2 1
možnosti
Foto

Výborně napsáno. Posílám karmu R^

0 1
možnosti
Foto

Kdyby šlo jen o protesty proti svobodným, demokratickým volbám, bylo by to sice smutné, ale dalo by se to pochopit jako jistá daň havlokratické deformaci společnosti. Jenže ve skutečnosti jde o protesty proti jasně ohraničené části lidí, srovnatelné s politickým apartheidem a rasismem. Co jiného je dělení společnosti podle barvy kůže a politického přesvědčení ? Jde o rozdmychávání třídního boje a havlofašismus, což je v podstatě i trestné.

3 5
možnosti

Pane Bože, Vy jste tedy exemplární případ hňupa... 8-o

2 2
možnosti

Držím palec.Pěkný článek a slušný, narozdíl od těch, co Vás poučují a radí, nedržkovat. Ale to je typické. Asi jste je rozzuřila. Soudě podle Vás, jde to se školstvím konečně nahoru.

1 4
možnosti

J98a42n 27K75r80a12u95s

29. 12. 2012 20:33

Drahá dámo,

z Vašeho článku plyne, že Vy jste svobodná, kdežto ostatní, především voliči KSČM, nemají na svobodu vůbec nárok. Jak to tak přesně víte? Vždyť za vlády komunistů Vám muselo být tak 5 až 0 let.

Na vlastní názor, tedy i na názor, koho volit, máte právo pouze Vy? Vy jte ta, která určuje, co je dobré a co je špatné?

Dost si foulkáte! Nejprve račte v životě něco vytvořit, potom teprve držkujte. Což ostatně platí pro všechny studenty.

P.S.: A to nejsem volič komunistů.

7 8
možnosti

M82a42r48t32i21n 15P16á52t36ý

29. 12. 2012 20:57

Myslím si, že v p.s. lžete.V

3 5
možnosti

J59i62ř51í 20D24r67á30č

29. 12. 2012 20:03

Autorčiny texty (i ty starší) jsou z řemeslného hlediska velmi dobré. Píše zajímavě, výstižně a s bohatou slovní zásobou. Nepouští se však do hlubších polemik, spíše se snaží místo opravdové argumentace oponenty okřikovat a diskuzi jednostranně omezovat. Demokratka? Ale houbelec, spíše taková egocentrická vespa. Autorko, nepřivlastňujte si prosím ani DEMOKRACII, ani tuto DISKUZI. V demokracii si bude volit každý KOHO CHCE i bez Vašich komentářů a diskutovat zde může každý jak chce i bez Vaší dojemné péče:-):-)

10 4
možnosti
Foto

A přesně tohle autorka dělá. O co vám tedy jde?

0 0
možnosti

tak nevim za co mam ten clanek povazovat za nejakou seminarni praci o komunistickem rezimu a jeho privrzencich? Jsou tady vyrknuty veci, ktere nejsou pravdive. Odkud cerpate informace ze v tehle zemi kdy byl aplikovan komunismus - odvozujete to od nazvu strany ktera tady vladla? Ale ta sama se nedobelhala ani k jeho zacatku, byl to jen pokus jak by to vypadalo kdyby si lidi vladli sami - odsuzujete komunisty jako celek ale kolik tech komunistu bylo v unoru 48 na Staromestskem namesti kdyz tam vystoupil Gottwald? Vsichni? Kolik mela tato strana tehdy clenu a kolik lidi prislo podporit myslenku spolecneho hospodareni? Tyhle otazky nikdy nikdo nezodpovedel - jen kazdy dnes vi, ze komunisty byli spatni - ja budu tvrdit ze ne - ze znam mnoho lidi, kteri nejsou ani otroci ani otrokari, kteri cely zivot pocitive pracovali, nekteri v praci nechali i sve zdravi, znam spoustu tech, kteri umeli pomoci jinym atd. nema cenu se o tom rozpovidavat. Proste jsou tady lidi kteri jsou schopni si vazit toho co jim prinasi - dnes svoboda a demokracie, byli taci i tehdy kteri si vazili jinych veci, ze maji praci, ze nemusi do valky, ze je o ne postarano na stari, oni to byli kdo tady stavel nemocnice, bytove domy, byla tady spousta vynalezcu, byly tu podniky zname ve svete, nasi lide jezdili do ciziny stavet cukrovary, pivovary elektrarny - nejen do Ruska nebo na Kubu. vsude po svete. Cech byl clovek svetem vnimany jako ten ktery ma vysokou kulturu, velky obsah vseobecnych znalosti, sikovnost ceskych rukou je tez znama. No a pak prijdou lidi jako vy a jen proto, ze neco nekde slyseli vytahnou z toho systemu ty spatne a ty chyby a reknou - to vsechno bylo spatne. Je zajimave ze tady vsichni v te hruze prezili - nemyslite? Herci zpevaci vedci doktori, a dalsi. Ono hodnotit tuto dobu vubec neni jednoduche protoze ani nemate ponetio tom, jak byli nasi politici tlaceni a pod kontrolou velkeho vychodniho bratra! Asi by to chtelo vyslechnout si i druhou stranu aby oni rekli co a jak bylo!

6 2
možnosti

no a mozna jeste drobnost - ve svem clanku pisete: V demokracii jistě nikoliv. Vždyť k demokracii vedle

ochrany politických menšin, již autor uvádí v citaci z Wikipedie, patří

mj. i pluralita názorů a svoboda projevu. Jinými slovy – každý si může

protestovat proti čemukoliv (aniž by k tomu musel mít příslušnou

„kvalifikaci“), pro mě za mě třeba proti zatmění Slunce, a nesmí mu za

to hrozit žádná perzekuce. Práve ta pluralita tady je proto, aby tady byly ruzne politicke strany a uskupeni, aby se uz nemohlo stat to co tady bylo v minulosti, kdy si jedna strana usurpovala pravo na jedinou vladnouci. Proto je tady i KSCM, ktera nebyla nikdy  zpochybnena ze by nebyla snad demokraticka, protoze kdyby tomu tak bylo, pak by byla rozpustena! Mate pravdu kazdy ma pravo protestovat proti cemu chce - ale ten protest musi byt takovy aby nenaplnoval skutkovou podstatu podnecovani k nenavisti. To, ze politika do skol nepatri, snad jen do hodin dejepisu ci zemepisu a na skoly specialniho typu - na tom se snad shodneme. Ale potom je treba prece respektovat nejaka pravidla ta podle mne respektovana nejsou. Zrovna tak bych se rad zeptal, kolik toho vite o motivech pana ucetele Rosochy proc toto organizuje. Myslim si ze jeho zamer je uplne jiny tam nejde o nejakou komunistku, ale jde jemu o misto on  ma totiz obavu a uz nekolikrat se o tom zminil, ze Baborova uprednostnuje rozsirovani ucnovskeho skolstvi coz by  mohlo pro pana ucitele  znamenat ze nastane zmena na gymnaziu. Pak bych taky rad vedel, kolik toho vite o praci kterou vykonava pani Baborova na JcK na odboru skolstvi. Co je a co neni schopna ovlivnit. Kolik toho vite o vedeni gymnazia v Treboni, o vztazich na politiky z tech kterych stran atd. Pokud chcivest kritiku pak bych asi patral vic do hloubky. Ale jak jsem si precetl nektere prispevky tak je hodne ctenaru, kterym staci kdyby nekdo nakreslil pres cervenou plochu krizem dve cervene cary a dali by okamzite karmu. Jsou tu proste lidi kteri z principu neradi tresne

3 2
možnosti

zábavné je hlavně, jak se autorka zmiňuje o zvyšování daní. To je opravdu vlastní gól do branky našich "politicky uvědomnělých" studentů z jižních Čech. Proti zvyšování DPH a proti zvýšení daně z převodu nemovitosti naši "politicky uvědomělí" studenti neprotestují. Ale jeden radní na jihočeském hejtmanství jim děsně vadí.

5 4
možnosti

Brýden! Možnost, kdy člověku vadí komunisté a zároveň zvyšování daní, přece není vyloučená... Aneb "nesnáším komunisty" snad automaticky neznamená "mám rád tuto vládu".

4 3
možnosti

Děláte strašlivé myšlenkové přemety a kopance, autorko, je na vás krásně vidět, jak je dnešní mládež neschopná logické úvahy a jak zoufale blodí v trochu jen abstraktnějších záležitostech. Abych předešlé tvrzení mohl vyslovit, musím mít (stejně jako kritici komunismu musí mít přehled o tom, oč v něm běží) nějaké zkušenosti s mladými lidmi. No a já jich mám hodně, proto mohu vesele kritizovat vás - a vy byste měla mlčet o věcech, ve kterých se zjevně nevyznáte.

.

Zatímco u nacizmu nelze oddělit teorii a praxi, vzácně se shodují, u komunismu se realizátoři odchýlili od teorie (nejsvobodnější řád) zcela. Je to naprosto stejné jako u dnešního liberálního kapitalismu, který hlásá svobodu pro jedince, zatímco v praxi ho utlačuje až na samou hranici jeho existence, často i za ní.

.

Samozřejmě že iniciátoři petice (zfanatizovaný kantor a ředitelka školy, zastupitelka za ODS) by měli být propuštěni a žáci za politické aktivity během vyučování potrestáni. Že se tak nestane, je ilustrací neprávního zlořádu, který tady panuje.

8 6
možnosti

Pane Kodete, anžto jste napsal toto:

"Samozřejmě že iniciátoři petice (zfanatizovaný kantor a ředitelka školy,

zastupitelka za ODS) by měli být propuštěni a žáci za politické

aktivity během vyučování potrestáni. Že se tak nestane, je ilustrací

neprávního zlořádu, který tady panuje," soudím, že nemá cenu, abychom se přeli. Nedohodneme se, to se zkrátka nedá nic dělat.

Takže jen velestručně: 1. Nejsem mládež. 2. Mlčet nebudu. 3. Klidně mě kritizujte, s tím se už nějak srovnám.

7 6
možnosti

Ukláním se a karma. Jsem mnohem starší, ale je mi blaze, když mladí lidé zavřou ústa mnohým starším, které pokřivil socík natolik, že už se z toho nevzpamatují. Budou se jen užírat, až zajdou na skrčeninu.:-P

7 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS