Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P27e19t47r 38P13á48l43k33a

7. 2. 2013 11:46

nechme to na jednom každém, jak si to zasadí do dobového kontextu.

Pokud jde o mě, tak s většinou vašich "uvádění věcí na pravou míru" souhlasím, ale určitě bych nebyl tak schovívavý třeba k Lídě Baarové. Ono válet s v posteli s chlapem, který právě přišel ze shromáždění, kde vyprávěl, že "Čech ve střední Evropě koneckonců nemá co pohledávat", na to každý žaludek nemá a na rozdíl od hajlujících herců v ND v červnu 1942 (které správně hájíte) ji skutečně považuju za nacistickou couru.

Porovnávat paní Jiřinku s paní Martou je samozřejmě mimo mísu. Když jsem viděl paní Bohdalovou, jak hned po volbě defacto zastupuje první dámu, tak mi jí bylo skoro líto. Taková  závislost na popularitě a světle ramp mi přijde v jejím věku trochu k pláči.

4 1
možnosti

Asi tam měli i raut ... no a J.B. nosí ty velké tašky.

0 1
možnosti

Milá autorko, píšete, že Vás pan Olšer svým blogem nadzvedl. důrazně Vám doporučuji, abyste pana Olšera nečetla pravidelně nebo budete nadzdvižena permanentně.

.

Články pana Olšera doporučuji číst pouze v případě, že trpíte nízkým tlakem, neboť jeho články jej spolehlivě zvedají. Tedy v mém případě určitě.

5 1
možnosti
Foto

Já doplním k té paní Bohdalové. Co na tom, že ji komouši zavřeli tátu do lágru.

Vážená autorko, nejdřív si přečtěte něco o životě těch, které zde buď velebíte nebo dehonestujete a pak se zamyslete, zda co jste napsala nezavání populismem karmy.

Vy jste nežila ani v době Baarové ani v době Havla seniora, ani v době Pražského jara, natož, když byla paní Bohdalová dokola vyslýchána kvůli svému zavřenému otci. Takže trochu skromnosti by vám slušelo více.;-)

2 11
možnosti

No vy jste v té době nežil také, tak co?

8 1
možnosti
Foto

Velmi dobře napsané a výstižné. Karma a uznání.R^

5 1
možnosti
Foto

Není umělec jako umělec, není člověk jako člověk. Jiřina B. je úplně někdo jiný než Marta K., s jinými podmínkami, povahou...  Pokud by někdo tvrdil, že jedna z nich má lepší charakter než druhá, ať už je to ta či ona, pak mluví hlouposti. Břetislav Olšer svým článkem jen správně poukázal na hloupost až podlost lidí, kteří chtějí ublížit Jiřině B. nebo poukázat na "nevhodnost" volby Zemana proti Schwarzenbergovi, šířením fotek s prezidenty anebo šířením pomluv o spolupráci se Státní bezpečností. I v dnešní době mohou různé takové srandičky ublížit zvláště známé osobnosti velmi mnoho; Jiřina B. je však silnou osobností, která už prožila ledasco, a tak dobrou a uznávanou herečkou, že zrovna jí ublížit nemohou.

2 10
možnosti

Jo,jo.Vaše vysoce kvalifikované komentáře jsou pastvou pro oči.;-D

12 1
možnosti

Nádhera R^ karma jako hrom

10 3
možnosti

Ufff ... konečně něco normálního a navíc chytrého! Potěšila jste. :-)

10 4
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1744x
...raději to nebudeme rozmazávat.

Více na Jazyková inkvizice