Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Potrefené husy - z fanklubu zahnívajícího a rozkládajícího se reálného socialismu - jako obvykle kejhají nejvíc.

3 3
možnosti
Foto

Pokud reálný socilismus byl zahnívajícím a rozkládajícím se sdpolečenským útvarem (a já s touto charakteristikou naprosto souhlasím), čím je tento stát dnes, v němž ekonomika, morálka a kultura se pohybuje už pět let jenom zpět.

Ve světle dneška ten reálný socialismus vypadá jako svižně kráčející mladík.

2 2
možnosti
Foto

Pravda do škol? Ať tam děti zkusí diskutovat o zločinech kapitalismu, o dobyvačných válkách USA za "demokracii" nebo třeba jen o střílení do lidí na různých místech první republiky. Tak třeba pan Ziegler kdysi psal, že si ti dělníci za to mohli sami; mám dojem, že na případný nečekaný dotaz dítěte by učitel odpověděl obdobně anebo by mlčel.

2 6
možnosti

no pevně doufám, že tahle komunistická verze historie co tu předvádíte se do škol nikdy nevrátí...

5 3
možnosti

Dívka, která v devíti letech poctivě přečetladvousetstránkovou monografii; prošla si knihu Žádáme trest smrti, kde se mj.dočetla o tom, jak děti jejího věku podepisovaly petice volající po conejpřísnějším potrestání této „zločinkyně“; shlédla dokumentární film o LudmileBrožové-Polednové; zabrousila na stránky Ústavu pro studium totalitních režimů.A to vše úplně sama….. nebo s vaší silnou pomocí? Jinak to není normální  Připadá mě stejně zmanipulovaná jako ti jihočeštístudenti.Rv

5 5
možnosti

Budete se divit, - ale normální to může být. Taky jsem před téměř 50 lety byla takovou "dívkou" - bylo to zrovna v roce 1968...

3 4
možnosti

Dnesni zlo, jak pise jeden ucastnik diskuse neni nekomunisticke. Jen se z komunistickeho metamorfovalo v t.zv. "evropskou demokracii". Staci si jen uvedomit kolik byvalych komunistu dnes pusobi ve vladnich organech, nejen v Cesku ,ale v cele EU (Barosso). Pro ty, kteri zapomneli doporucuji navstevu oddeleni hrbitova obeti komunizmu v Praze Dablicich.

4 3
možnosti

Ano, na tom hřbitově jsme se už s naší malou také byli podívat. ;-)

3 2
možnosti

Ode mě karma R^

Jen je škoda, že takových rodičů, jako byli ti "Helenčini", byla většina. Kdyby totiž děti už odmalička věděly, co se tu děje, nepovažovali by tuto pravdu dnes (jako dospělí) za protikomunistickou propagandu a komunistické by byli opravdu považování za zločinneckou stranu většinou společnosti

3 3
možnosti

Děkuji. Ano, naši byli v tomto jako většina rodičů a dodnes je to pro mě chvílemi dost bolestné. Jediné, co s tím mohu dělat, je, že se snažím své dceři říkat pravdu už odmalička, ačkoli se to některým lidem v mém okolí zdá poněkud předčasné.

4 3
možnosti
Foto

co bychom za to asi všichni dali, kdyby to byla pravda a zlo světa představovali jen rudí komunisté. Bohužel to dnešní nekomunistické zlo je ještě horší a mnohem fikanější. Tváří se přátelsky, nechá nás žvanit a psát, co každého napadne, zaplnilo kdysi prázdné regály obchodů aby se dav mohl bavit nákupy. Dnešní zlo se poučilo. Přestalo krást lidem svobodu a bere jim nenápadně peníze.  Nepřímo, rovnou ze státního rozpočtu.

4 5
možnosti

Děkuji za slušně projevený názor, ačkoli s ním tak úplně nesouhlasím.

2 1
možnosti

Dobré, hodně dobré. Proto se to spoustě lidí líbit nebude.

6 3
možnosti
Foto

Jako slohovka na jedničku.

3 5
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1744x
...raději to nebudeme rozmazávat.

Více na Jazyková inkvizice