Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J93a25r38a 11R34a70n34k

23. 8. 2015 18:59

R^Diky, uz kdysi ca. pred 6 lety jsem videla interwiev  Juergena Toedenhoefera s Christiane Amanpour, pak jsem na nej zapomela, ted diky Vam nachazim jeho clanky, jako treba tento:

http://juergentodenhoefer.de/seven-impressions-of-a-difficult-journey/?lang=en

1 0
možnosti

Já se přiznám, že jsem o panu Todenhöferovi dříve nevěděla skoro nic; a až nyní si také vyhledávám jeho různé články. Každopádně díky za odkaz, toto jsem ještě nečetla.

1 0
možnosti

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015082301

4. díl dobré a nestranné série o Islámu, souvisí to i s existencí IS.  Doporučuji hlavně Polickému, aby třeba neumřel blbej. ;-)

1 0
možnosti

Dobrý den, asi mi něco uniká, ale používáte termín "slunickari". To je prosím kdo? Jak se pozná?

0 0
možnosti

Ale prosím vás... nestavte se, jako byste ten termín nikdy neviděl a neslyšel.

2 0
možnosti

Ten chlapík si z Todenhofera dělá vyloženě srandu - IS nemá na to, aby se vyhrabal z pouště a dobyl aspoň Irák a Sýrii, natož povraždil 80 nebo 200 milionů lidí.

(tím nechci říct, že není problém nebo že si všechny ty bestie nezaslouží smrt)

0 0
možnosti

Nedělá si z něj srandu. Já tu knihu četla celou a její autor se vinou "toho chlapíka" (jenž byl jeho hlavním kontaktem v IS) několikrát ocitl v přímém ohrožení života. Víte, my dnes velmi spoléháme na to, že "nikdo nemůže být tak moc šílený, tak moc nenávistný", je nám to cizí. Ale pro lidi, kteří se kloní např. k IS, je to realita, jim nevadí, že nenávídí, protože oni, podle svého názoru, nenávidí "správně". A vidí v tom naši slabost -- v tom, že my nenávidět nechceme, že chceme být racionální, rozumní, uvážliví.

8 0
možnosti
Foto

Nevím, jakým svým sklonům jste podlehla v tomto článku, ale uniká mi, co jste chtěla sdělit. Nevšiml jsem si, že by někdo u nás, kromě ojedinělých fanatiků a chorých mozků, podporoval Islámský stát. Netěší se ani podpoře ve velké části islámského světa. Myslím, že ani sám "stát" sám osobě neví přesně, co chce (spíše jen deklaruje vize o ovládnutí světa)  Vystupuje však spíše jako  armáda odpadlíků, válkou narušených lidí, kteří pomocí náboženských vizí a materiálních požitků rekrutují další a další, a to v místě svého působení, což není nikterak překvapivé ( lidé tam moc alternativ nemají), tak i v Evropě, což je jistě důvod k zamyšlení.

1 3
možnosti

To není pravda. IS nejsou žádní odpadlíci, přinejmenším se za ně sami nepovažují. Považují se za stoupence jediného "pravého" islámu a získávají čím dál více příznivců. Např. každý evropský muslim, který žije v souladu s evropským systémem a své naboženství si světí jen doma či ve své komunitě (a třeba i nosí hidžáb), je pro ně člověkem, jehož je třeba zabít, neboť je ochoten žít v demokratické společnosti (protože pro IS neexistují žádné světské zákony, jen zákon boží; kdo se podrobí zákonům světským, zaslouží si podle IS smrt).

Jasně, IS nemá velkou podporu ve skoro žádné muslimské zemi, v Saúdské Arábii, v Jordánsku ani v Iráku, protože všechny tyto země podle IS nepraktikují "pravý" islám. A samozřejmě u nich nemá podporu ani proto, že ohrožuje jejich územní celistvost. Nicméně do IS proudí obrovské množství lidí, nejsou to žádné marginální počty. A IS je hrozbou nejen pro ateisty, křesťany či židy, ale i pro slušné muslimy.

6 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1744x
...raději to nebudeme rozmazávat.

Více na Jazyková inkvizice