Diskuse

Moje dítě je moje

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Snůška, ze které vyprchala nějaká jasně formulovaná myšlenka.

0 0
možnosti

Já myslím, že smíte.:-) A nenacházím žádnou souvislost s vámi odkazovaným článkem.

0 0
možnosti

Máte sice pravdu, ale naprosto nechápu, jak vaše úvahy souvisí s tím, zda mají mít chůvy patřičné vzdělání. Z textu jsem pochopil, že vám hlavně vadí to, když děti nevychovávají rodiče. Ale když už je někdo svěří chůvě, proč by mělo být na škodu, aby měla pedagogické vzdělání ?

0 0
možnosti

Pedagogické vzdělání jistě na škodu nebude, ale o tom komu svěřím své dítě mám rozhodovat já, případně otec. Když dítě ponechám u sousedky, musí mít pedagogické vzdělání? Začínám mít pocit, že za chvíli nezvládneme bez „odborné pomoci” ani dojít na nákup. Jsme přebyrokratizovaná společnost a mnozí tomu tleskají. Zřejmě proto, že potřebují vést za ruku v každé činnosti. I v minulém značně totalitním režimu, nebylo dost školek a pokud nějaká maminka hlídala další děti, nikdo to neřešil.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že je blbost, aby chůva musela mít nějaké vzdělání. Oni i vzdělaní lidé mohou na děti působit negativně, protože i vzdělaní lidé mají vymyté mozky. Státní mašinérie propagandy USA v osmdesátých letech měla více než deset tisíc pracovníků roztroušených ve 150 zemích světa, s ročním rozpočtem 2 miliardy dolarů a vysílala v 70 jazycích. Zprávy v podstatě hovořily, že tam někde, ti lidé, žijící v totalitním systému, jsou barbaři.

0 3
možnosti

Vy abyste někde nevtulila ty své vrahy z "Volstrýtu". :-P

2 0
možnosti

Máte naprostou pravdu, chtělo by to sice trochu učesanější projev, ale  vaše rozčílení je pochopitelné. Nejde ale jen o výchovu dítěte. Společnost, potažmo stát, si uzurpuje větší a větší díl rozhodovacích pravomocí. Je to cesta do pekel a je s podivem, že to mnozí nevidí. Naděje spočívá pouze v lidech jako jste vy, jen nevím, zda jich je dost. Zpět k výchově bych ještě podotkla, že rodinu tvoří matka a otec a ne rodič1 a rodič2, jak je občas někde navrhováno. Pro soužití ve společnosti je potřeba velké tolerance a ohleduplnosti, na druhou stranu je nutné držet se vlastních zvyklostí a vychovávat své potomky tak, jak každý uzná za vhodné.

3 0
možnosti