Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jistě není nabízena genetická porucha nebo postižení. Stejně jako si spotřebitel nepořídí rachitickou postavu a odpudivý výraz, který často "normální" modelky mají. Třeba jde taky o to, udělat někomu nestandardnímu radost? Mě tedy přehlídky nijak neberou, ale pokud by měly mít semo tamo i tenhle důsledek, vezmu je na milost. Rodiče postižených dětí jsou nohama na zemi, až to bolí, klid. Ale když vidí svoje děti nadšené, že si mohou zkusit něco z toho, nač běžně nedosáhnou jsou to pro ně okamžiky štěstí.

0 0
možnosti

Čtu si to už potřetí, a pořád se nestačím divit. Nutí vás snad někdo hlasitě jásat již při pouhém pohledu na Conchitu Wurst? Jste snad nějak ostrakizována, když se štítíte postižených? Nikoli, milá dámo. Vy prostě jen zjevně toužíte po tom "krásném, ideálním světě", kdy vás nebude nic rušit a kdy ti "nevhodní" budou zavření někde za zdmi ústavů, aby vám nekazili vaše viscerální pocity - stejně jako se zavírali za minulého režimu (a když měli soudruzi v Praze sjezd, měly děti z Jedličkárny pro jistotu i zákaz vycházek, aby se soudruhům a soudružkám neudělalo špatně jako se dělá vám).

Mezi tím, co propagujete vy ("nenuťte mě se na to koukat") a tím, k čemu vás údajně nutí ostatní ("jásej a mávej") je ještě obrovský prostor, který jste zjevně ještě neobjevila. Zjednodušeně se mu dá říkat "ohleduplnost" a ta nám radí neurážet postižené - třeba tak, jak to činíte vy.

3 2
možnosti

Pokud jste ani napotřetí nepochopil, CO autorka chtěla říct - je problém na vaší straně (že by výše IQ:-)?). Má totiž pravdu - a nikde se ani slůvkem nezmínila o těch blbostech, co jí podsouváte. Každý nějak NE-normální člověk je plnohodnotnou osobností, má všechna práva jako jiní, společnost i jednotlivec takovým lidem mají pomáhat - ale říkat jim, že jsou normální či naopak ještě lepší než lidé bez postižení (jakéhkoliv) je obrovská hloupost a jen jim to ubližuje

4 0
možnosti

Souhlasím s vámi. Dnes se za největší pomoc postiženým snad považuje, že hluchého musím nazývat neslyšícím atp. Sexuální úchylky jsou klasifikovány jako "normální", pokud jsou alespoň trochu akceptovatelné coby bezpečné pro společnost.

Zkušenost ze života: Známá doktorka se zabývala downovým syndromem, jezdila na různé konference, prostě tím žila. Jednou jsem se zmínil, že za mých studií se zdvojení 21. chromozomu nazývalo "mongolismus". Nechápu proč, ale již se mnou nekamarádí...;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1744x
...raději to nebudeme rozmazávat.

Více na Jazyková inkvizice